1-5 dages levering
Fri fragt ved køb over 2000,-
Kategorier
Nyhedsbrev
Facebook anmeldelser

Surbundsplanter

Der er ingen varer

Valg, plantning og pasning af surbundsplanter.
 
Et surbundsbed er måske det bed, man kommer til at holde mest af. Der er blomstring i de meste af vækstsæsonen og samtidig stedsegrønne blade hele året. Laver man et surbundsbed på den rigtige måde, vil det ikke fremover give meget arbejde.
Et surbundsbed kræver en del læ, de fleste surbundsplanter vil også gerne have en del skygge.
 
Når man vælger rhododendron, kan man få høje og lave sorter i forskellige farver og blomstring på forskellige tidspunkter.
Et flot bed vil består af nogle af de høje sorter i midten, derefter lavere sorter omkring. Man kan også plante hortensia, som vil forlænge blomstringen hen over sommeren og efteråret.
 
 
Magnolia og Cornus kousa, koreakornel, er også surbundsplanter, som kan placeres sammen med rhododendron.
 
Som bunddække kan mange vælge tyttebær, blåbær, høje og lave sorter, Cornus canadensis (kanadisk hønsebær) Adonis, forårs- og efterårslyng m.v.
 
Når man etablerer surbundsbed, kan man vælge, om jorden skal fjernes i 40-50 cm dybde og fyldes op med rhododendronsphagnum, eller man vælger at bruge ca. 50 l pr. plante. Vælger man den første løsning, er der også ved samme lejlighed surbund til bunddækkeplanterne.
Det er vigtigt at huske, at surbund er skovbund og ikke en fugtig bund, som er for vandholdig.
 
Rhododendron skal have rhododendrongødning 2 gane om året, første gang i marts og sidste gang i slutningen af juni eller begyndelsen af juli. Den gødning man giver i juni/juli vil gavne knopsætningen til kommende år.
Rhododendron tåler ikke for megen tørke i juli måned, da det er i denne måned knopperne til kommende år bliver dannet.
 
Hortensia er en undtagelse med hensyn til gødning. Hortensia tåler en smule gødning om efteråret, men absolut ingen gødning om foråret.
 
I juni og juli måned skal man holde øje med rhododendrontæger (lus). Tægerne lever på undersiden af bladene og suger næringen fra bladene, hvorved bladene bliver gullige med små prikker.
Det er vigtigt at sprøjte med Calypso så snart, man ser et angreb.