1-5 dages levering
Fri fragt ved køb over 2000,-
Kategorier
Nyhedsbrev
Facebook anmeldelser

Haveplanter

Der er 8 varer.

Underkategorier

 • Roser
   Plantning af roser.Når man tilplanter et rosenbed, eller laver en række, eller en hæk med roser, er det vigtigt, at man forbereder sig. Det udvalgte sted skal helst have fuld sol, nogle enkelte og hårdføre sorter kan også klare en del skygge. Planteafstanden er 0,50 x 0,50 og det er vigtigt, at man holder den afstand. Giver man roserne for stor afstand, begynder man at tænke på bunddække, og det er ikke godt for roser.   Ved plantning af rosen er det VIGTIGT, at podestedet kommer 5-10 cm under jordoverfladen, hvorved rosen er mere beskyttet i en hård vinter. Man løsner jorden godt i bunden af plantehullet og tilfører rosenjord. Planter man i sommerperioden en rose fra potte, er det en god ide at sætte potterosen i vand i nogle minutter, så rodklumpen kan trække en masse vand.Den bedste plantetid for roser, er perioden 1. april til 30. oktober. Før og efter denne periode, skal man overveje hvordan vejret er. Pasning og pleje.   Hvert forår ca. medio april klipper man sine roser tilbage til 15-20 cm over jorden. Park- og buskroser samt slyngroser klipper man ikke tilbage, det kan gøres, men almindeligvis laver man bare udtynding.   Roserne giver man rosengødning 3-4 gange i løbet af sommeren, første gang i marts og sidste gang inden 1. august. Hvert efterår - eller forår - giver man kalk.   Vil man forbygge svampesygdomme kan man sprøjte sine roser med Baymat Ultra mod svampesygdomme. Vil man forebygge, sprøjter man 1. gang 2. uge i maj og derefter 3 gange med 2 ugers mellemrum. Venter man til et eventuelt svampeangreb begynder man når der er rust eller meldug. Skulle man være så uheldig, at der kommer bladlus, skal man straks sprøjte med Calypso 2 gange med 2 ugers mellemrum. Ved al slags sprøjtning er det vigtigt, at man sprøjter før solopgang eller efter solnedgang, da man ellers kan lave svidninger på bladene.   Før vinteren sætter ind er det en god ide at beskytte sine roser, her bruger gran eller fyrgrene, som man stikker i jorden omkring rosen.   Vi nævnte, at bunddække ikke er en god ide, det mener vi, da bunddække vil tage for megen næring fra roserne. Derimod kan man med fordel plante lavendel eller brudeslør foran eller omkring sit rosenbed. Løgplanter som Crocus, Scilla eller lave tulipaner kan man plante mellem roserne.
 • Buske
  Valg, plantning og pasning af blomsterbuske.   Skal man købe en prydbusk (blomsterbusk) skal man tage hensyn til lysforholdene. Skal en prydbusk (blomsterbusk) have meget sol, er det nødvendigt at finde en plads, hvor der er solrigt. Placerer man busken forkert, altså i skyggen, vil planten ikke gro, som den skal, heller ikke blomstre, som den skal. Desuden skal man være opmærksom på, at der er planter, der kræver specielle jordbundsforhold, men det spørger man om, så man får den rigtige plante.   Har man valgt en blomsterbusk, den rigtige til stedet, er den rimelig let at plante. Man skal huske at løsne jorden godt i bunden af plantehullet, sørge for at planterødderne (potteklumpen) er fugtig. For at sikre den bedste start, skal der tilsættes plantestarter. (Brug aldrig kompost, da kompost er så gødningsholdig, at den kan "brænde" planterødderne af).    Prydbuske skal som alt andet have gødning, gødningen er almindelig havegødning, som man giver hvert forår, har man ikke givet kalk om efteråret, kan det også nåes om foråret.   For at holde sine prysbuske "unge" er det en god ide at lave udtynding i stedet for total tilbageskæring. Før busken bliver for stor og gammel, udtynder man nogle få grene, ca. 1/3 af antallet, ved at skære ned til ca. 30-40 cm over jorden. Derved opnåes ny skudsætning, på den del, der er tilbage af grenen, og året efter tager man den næste 3. del af de største. Derved er busken fornyet over ca. 3 år, man har ikke mistet megen højde, og blomstringen er der stadig.   Tidligtblomstrende planter som Forsythia og Ribes m.fl. klipper man lige efter blomstring, og de buske, der blomstrer sen forår, sommer og efterår klipper man ned ultimo februar eller primo marts, alt efter hvornår vinteren slutter.  
 • Frugttræer
    Stort udvalg af frugttræer i høj kvalitet  Hos Duelunds Planter finder du et stort udvalg af frugttræer. Vores planteskole ligger i Fårvang, men vi har også kunder i bl.a. Ans, Hammel, Silkeborg, Bjerringbro. Vi sælger frugttræer i hele Danmark med 1-2 dages levering. Når man køber frugtræer, skal man være opmærksom på, at frugttræer kræver bestøvere. Hvornår planter man frugttræer? Frugttræerne plantes med podestedet i jordoverfladen, og det er meget vigtigt, at der ikke gror græs omkring træet i en diameter på 1 meter.                       Som ved andre plantninger løsner man jorden godt i bunden af plantehullet, sørger for at rodklumpen er fugtig.Er frugttræet udsat for en del blæst, vil det være en god ide at anvende en opbindingsstolpe, Desuden skal man være opmærksom på, at frugttræer let kan ødelægges af gnav af harer eller beskadiges af andre dyr. Frugttræer skal have kalk og almindelig havegødning 1 gang om året, gødningen giver man i marts måned. Æbletræer og pæretræer beskærer man i februar måned. Man laver udtynding på den måde, at man fjerner de grene, der vokser mod hinanden. Kirsebærtræ, blommetræ og valnøddetræ beskærer man om efteråret i oktober måned. Kontakt os for mere information Ønsker du mere information om store eller små træer til haven, så er du mere end velkommen til at kontakte os på e-mail: duelund@duelundsplanteskole.dk eller på telefon: 86 87 16 25.
 • Frugtbuske og bær
  Frugtbuske og bærbuskePlantevalg, plantning, pasning og pleje Ved valget af frugtbuske, ribs, solbær og stikkelsbær bør man vælge de sorter, der er nyeste, da der udvikles meget omkring store bær, stor ydeevne og sunde planter. Ved valget af hindbær skal man være opmærksom på, at der er sommerhindbær (modning i juli) og efterårshindbær (modning august til oktober)   Storfrugtet hasselbuske og forædlede mirabeller skal begge have bestøvere, d.v.s. der skal være 2 slags hassel og 2 slags mirabeller. Det samme gælder ved havtorn, bukketorn og surbær.   Blåbær (storfrugtede) skal også have bestøvere.  Vinstokke, her har vi grønne og blå druer.   Frugtbuske er lette at placere. Der skal være rigeligt plads til den enkelte busk, da man skal kunne plukke frugterne. Lysforholdene er også lette, her vælger man fuld sol eller halvskygge. Jorbunden er heller ikke så afgørende, almindelig muldjord er perfekt.   Storfrugtet hassel og mirabel bliver store buske, hvorfor hver busk kræver en afstand på ca. 2½ - 3M.   Blåbær planter man i surbund, dvs. sphagnumbund.   Ribs, solbær og stikkelsbær vedligeholder man ved at udtynde i grene. Hvert år efter efter bærhøst udtynder man de kraftigste grene, ca. 1/3 af grenantallet. Ved sommerhindbær klipper man de gamle skud ned lige efter bærhøst, på det tidspunkt er der kommet nye skud, der vil bære frugter kommende sommer. Efterårshindbær klipper man ned i jordhøjde hvert forår i marts måned, man kan, hvis man ikke bor et frostudsat sted, klippe ned om efteråret.   Vinstokke klipper man om foråret, efter en klase lader man 2 blade blive og derefter klipper man. Derefter klipper man ind til hovedstammen i december måned.   Alle bærbuske med undtagelse af blåbær skal have almindelig havegødning og havekalk hvert år. Blåbær gøder man med rhododendrongødning.
 • Sydfrugter
 • Bunddækkeplanter
  Bunddækkeplanter forhandles online Bunddækkeplanter er en perfekt ting at dække jorden med mellem de øvrige planter, så man ikke kan se den bare jord. Planter til bunddække har også den helt store fordel, at de fleste er stedsegrønne, så de ikke visner om vinteren. Man vælger bunddækkeplanter efter lysforholdene, da det er vigtigt, at skyggeplanter bliver plantet i skygge og så videre,så de får de optimale vækstforhold. Planter man bunddække i sit surbundsbed mellem rhododendron, skal det være planter, der passer til surbund, man skal vælge der. Således kan man gøde med samme slags gødning og begå på den måde ingen fejl. Planteafstanden kan variere noget, men med langt de fleste sorter bruger man 5-7 planter pr. m2. Vi holder til i Fårvang, men sælger også bunddækkeplanter til kunder i nærliggende områder såsom Ans, Bjerringbro og Silkeborg samt resten af Danmark. Køb billige bunddækkeplanter hos os Hos Duelunds Planter har vi et attraktivt tilbud, hvor du kan spare 699 kroner ved køb af 100 bunddækkeplanter. Kontakt os på telefon 86 87 16 25 eller e-mail duelund@duelundsplanteskole.dk og hør mere. Vi hjælper dig desuden gerne med at vælge den helt rigtige type bunddække til lige netop dit bed. 
 • Stauder
  Stauder -10% ved køb af 10 stk stauder af samme sort.   Duelunds planter har et stort udvalg af stauder. Se meget mere i produktmenuen til venstre eller sorter efter navent på den staud du søger herunder.  
 • Slyngplanter
  Slyngplanter er mange ting. Her kan man vælge Kaprifolie, clematis, klatrehortensia, vildvin og slyngroser m.v.De fleste slyngplanter skal have opbinding, men enkelte som efeu og klatrehortensia hæfter sig selv, det er kun i begyndelsen man er nødt til at "hjælpe". Et par områder skal man være opmærksom på, når man planter slyngplanter, slyngroser skal plantes med podestedet 5-10 under jordoverfladen. Ved plantning af clematis, at det MEGET vigtigt at løsne jorden i 50-60 cm. dybde, da en clematis meget let kan på svampesygdomme, hvis jorden er for iltfattig. Da slyngplanter ofte er placeret ved mur eller stolpe, er det vigtigt at huske at slyngplanterne også skal have gødning sammen med den øvrige del af haven. De må ikke glemmes.
 • Stedsegrønne
  Stedsegrønne planter med nåle og stedsegrønne planter med blade.   Stedsegrønne planter skal vælges efter lysforhold, jordbund og ønske. Det er vigtigt, at de stedsegrønne planter, der kræver fuld sol placeres derefter, da de ellers ikke vil vokse på den optimale måde.   Ved plantning skal man være omhyggelig med at løsne jorden grundigt i plantehullet, da alle gerne vil have veldrænet jord. Samtidig skal man bruge plantestarter, da det er af stor betydning, at den stedsegrønne plante hurtigt etablerer sig, da den ikke har nogen egentlig hvileperiode.   Stedsegrønne planter kan være planter med nåle og planter med stedsegrønne blade. For begge dele gælder reglen, at vil man klippe og beskære planterne skal det være i perioden april - august.
 • Krydderurter
 • Surbundsplanter
  Valg, plantning og pasning af surbundsplanter.   Et surbundsbed er måske det bed, man kommer til at holde mest af. Der er blomstring i de meste af vækstsæsonen og samtidig stedsegrønne blade hele året. Laver man et surbundsbed på den rigtige måde, vil det ikke fremover give meget arbejde. Et surbundsbed kræver en del læ, de fleste surbundsplanter vil også gerne have en del skygge.   Når man vælger rhododendron, kan man få høje og lave sorter i forskellige farver og blomstring på forskellige tidspunkter. Et flot bed vil består af nogle af de høje sorter i midten, derefter lavere sorter omkring. Man kan også plante hortensia, som vil forlænge blomstringen hen over sommeren og efteråret.    Magnolia og Cornus kousa, koreakornel, er også surbundsplanter, som kan placeres sammen med rhododendron.   Som bunddække kan mange vælge tyttebær, blåbær, høje og lave sorter, Cornus canadensis (kanadisk hønsebær) Adonis, forårs- og efterårslyng m.v.   Når man etablerer surbundsbed, kan man vælge, om jorden skal fjernes i 40-50 cm dybde og fyldes op med rhododendronsphagnum, eller man vælger at bruge ca. 50 l pr. plante. Vælger man den første løsning, er der også ved samme lejlighed surbund til bunddækkeplanterne. Det er vigtigt at huske, at surbund er skovbund og ikke en fugtig bund, som er for vandholdig.   Rhododendron skal have rhododendrongødning 2 gane om året, første gang i marts og sidste gang i slutningen af juni eller begyndelsen af juli. Den gødning man giver i juni/juli vil gavne knopsætningen til kommende år. Rhododendron tåler ikke for megen tørke i juli måned, da det er i denne måned knopperne til kommende år bliver dannet.   Hortensia er en undtagelse med hensyn til gødning. Hortensia tåler en smule gødning om efteråret, men absolut ingen gødning om foråret.   I juni og juli måned skal man holde øje med rhododendrontæger (lus). Tægerne lever på undersiden af bladene og suger næringen fra bladene, hvorved bladene bliver gullige med små prikker. Det er vigtigt at sprøjte med Calypso så snart, man ser et angreb.      
 • Magnolia
 • Hortensia
 • Japansk Ahorn
 • Græsser
 • Bregner
 • Bambus
 • Løvtræer