1-5 dages levering
Fri fragt ved køb over 2000,-
Kategorier
Nyhedsbrev
Facebook anmeldelser
Der er 11 varer.

Hækplantesæsonen (barrodsplanter) er slut for foråret 2020. Vi starter hækplantesalget (barrodsplanter) igen omkring 1. oktober 2020. Man kan sagtens bestille barrodsplanter til levering efter 1. oktober.Hækplanter - Gode råd til at plante hæk      

Skal man etablere ny hæk eller plante hæk, hvor der tidligere har vokset en hæk, er det vigtigt, at man gennemarbejder jorden godt. Derefter spænder man en snor (som markering). Man sørger for, at planterødderne er fugtige, når de skal i jorden. Sæt aldrig planterødderne i vand, men fugt rødderne med vand fra en vandkande. Sætter man rødderne i vand, kan man let vaske jordpartiklerne bort, hvorefter planterne ikke let kan vokse fast i jorden.  

Plantning af hækplanter

Man har som regel en "hjælper", når der skal plantes hæk. Den ene person graver hullet, plantehullet skal have en dybde, så de øverste små rødder på planten er dækket af jorden. Her taler vi som regel om en dybde på 25-30 cm. "Hjælperen" sætter planten i plantehullet, er omhyggelig med at få rødderne til at vende nedad - alle -, derefter graver man næste hul og bruger jorden til at dække det tidligere hul med. Når man er færdig træder man jorden fast fra begge sider, således at jorden slutter godt til omkring planterødderne. Det er en sikker og hurtig måde at plante sin hæk på. Nogle anbefaler at man graver en kanal, det kan vi kun fraråde, da det ikke er  bedst for planten og man ødelægger sin ryg.  

Når hækken er plantet  

Når man har plantet hækken, jævner man jorden pænt omkring hækplanterne. Herefter vil vi give den anbefaling - læg aldrig flis på eller få græsset til at vokse ind under hækken. Lægger man flis på, vil flisen bruge den gødning, man giver, til at omdanne sig selv, da flis er et organisk produkt. Hold hellere jorden ren, derved får hækken al gødningen og vokser optimalt.      

HUSK: Når man modtager planter, skal disse udpakkes omgående og rødderne fugtes. (Rødder må aldrig udtørre)

Hos Duelunds Planteskole forhandler vi et stort udvalg af hækplanter - se det herunder:

Underkategorier